ribas-vendrell-p
0 Comentaris / 4 Vots

Pioners i consolidats VIII: Mas de la Sabatera i Pla de la Masó “Quan el 80% dels consumidors tastin un trepat un dia a l’any, vendrem deu vegades més!” Ramon Ribas “El que volem és que quan es parli de Conca de Barberà, es parli de vins de qualitat, de vins atrevits, que cridin l’atenció!” […]

0 Comentaris / 4 Vots
escaladei-p
0 Comentaris / 4 Vots

Ja fa anys que les comarques de l’Alt Camp, l’Urgell i la Conca de Barberà estan unides per una de les marques turístiques més potents dins de la Catalunya interior: la Ruta del Cister. Aquesta ruta agrupa els tres monestirs cistercencs més importants de la Catalunya Nova: Santes Creus, Vallbona de les Monges i Poblet. […]

0 Comentaris / 4 Vots
home-voltor-guia19
1 Comentaris / 2 Vots

Aquests dies, l’ornitòleg Juan Carlos Albero, enmig d’una tasca de lectura d’anelles a distància de voltors a la franja, a Huesca, va poder veure un exemplar de Gyps africanus, un voltor tan rar a la Península que no té ni nom oficial en català. De fet, no se n’ha vist mai cap, a Catalunya. Aquesta […]

1 Comentaris / 2 Vots
port-pa-guia19
0 Comentaris / 2 Vots

Recordo que durant la infantesa, a Solivella, comarca de la Conca de Barberà, el producte que no tenia punt de comparació amb el de cap altre lloc era el pa. Recordo inhalar l’olor de pa des de la Plaça Major, des del carrer Major, des del Camí del Tallat, i com no, quedar totalment encisat […]

0 Comentaris / 2 Vots
savalla-img
1 Comentaris / 3 Vots

Fins no fa gaires anys la vida als pobles i masos es basava en l’autosuficiència. Pocs eren els aliments o elaborats que venien de fora la comarca. Un dels aliments més importants era el pa. Per tant, poder-lo coure, era tota una necessitat. De les moltes construccions auxiliars que poden acompanyar una masia, el forn […]

1 Comentaris / 3 Vots
conjunt-img
0 Comentaris / 2 Vots

Pioners i consolidats VII: Mas del Nen i Clos de Peguera Ens trobem un dimarts ventós, però assolellat, entre Sarral i Solivella, un dels paisatges més impressionants de la Conca de Barberà. Aquesta zona hauria de ser parada obligatòria pels “enoturistes” o per qualsevol amant de la natura que visiti la comarca. El paisatge que […]

0 Comentaris / 2 Vots
museus-a
0 Comentaris / 3 Vots

Aquest mes de maig a la Conca de Barberà no ha estat un mes de maig normal. A la nostra comarca s’han produït dos fets extraordinaris en la tranquil·la vida artística i patrimonial de les nostres contrades. Dos fets diferent i que impliquen, en major o menor mesura, a tota la comarca. M’agradaria començar per […]

0 Comentaris / 3 Vots
entrada-a
0 Comentaris / 1 Vots

La tradició de la ciència de l’ornitologia a Catalunya és molt important, gairebé podem dir amb tota propietat que, després de la insuperable Gran Bretanya, on els ornitòlegs es poden comptar per milions, Catalunya és el país on més n’hi ha de tot Europa i, probablement, del Món. En termes relatius, segur. Això es veu […]

0 Comentaris / 1 Vots
fases-h
0 Comentaris / 1 Vots

A tots els que ens agrada menjar seguint el procediment de l’hort a l’olla, que valorem els productes de proximitat, sans i de temporada, tenim present que amb la primavera arriba un dels períodes més importants de l’hort. És l’hora de tenir la terra preparada i organitzar les tasques de les properes setmanes. Des de […]

0 Comentaris / 1 Vots
empremta1
0 Comentaris / 2 Vots

El passat 11 d’abril es va presentar als jardins del Palau Robert de Barcelona el nou segell dels vins Trepat de la DO Conca de Barberà. Va ser una presentació de gala amb la presència de tots els cellers que proposen entre els seus vins l’oferta d’aquesta varietat que es vol que dugui el cognom de la […]

0 Comentaris / 2 Vots

Arxius

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec